23 november 2022

10 redenen waarom u nu moet beginnen met vegan zijn

Veganistisch worden is een van de beste dingen die je kunt doen voor je lichaam en het milieu. Er zijn zoveel redenen waarom je nu veganistisch zou moeten worden, maar het lijkt misschien een uitdaging om die sprong te maken. Over het algemeen eten veganisten geen vlees of dierlijke producten zoals eieren en kaas. Het gaat niet alleen om salades en rauwkost; veganisten kunnen alles eten wat ze willen, zolang het geen dierlijke producten bevat. Je denkt misschien: hoe kan iemand in godsnaam overleven zonder vlees of kaas? Nou, geloof ons – het is niet zo moeilijk als je denkt! Hier zijn 10 redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met veganisme:

Cruelty-free food

Als je stopt met het eten van vlees en dierlijke producten, elimineer je de noodzaak om dieren op de wereld te zetten om ze te doden voor voedsel. Mensen vergeten vaak dat dieren levende wezens zijn die pijn voelen, net als wij. Dieren worden in afschuwelijke omstandigheden grootgebracht, op extreem lange reizen gezet zonder water of voedsel, en worden gedood op manieren die niet eens humaan genoemd kunnen worden. Als je stopt met het eten van vlees, help je hier een einde aan te maken. Je kunt nog steeds heerlijk en wreed voedsel eten!

Milieuvriendelijk dieet

Een veganistisch dieet is beter voor het milieu omdat het minder water en landbouwgrond vereist dan het fokken van dieren voor vlees. Dierlijke landbouw is verantwoordelijk voor ongeveer 18% van de broeikasgassen. Dit is meer dan alle vormen van transport samen. Een veganistisch dieet gebruikt 35% minder water, 45% minder land en heeft slechts een kwart van de koolstofuitstoot van een vleesetend dieet. Veganistisch worden is een van de beste dingen die je kunt doen om onze planeet te helpen beschermen.

Verbeter je gezondheid

Veel mensen weten niet dat een dieet met veel dierlijke producten schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Onderzoek suggereert dat een veganistisch dieet hartziekten en bepaalde vormen van kanker kan helpen voorkomen. Een veganistisch dieet is ook een geweldige manier om je cholesterolgehalte te verlagen en je gewicht te beheersen. Een plantaardig dieet betekent gewichtsverlies zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het tellen van calorieën of naar de sportschool gaan. Veel mensen kiezen voor veganisme vanwege de gezondheidsvoordelen.

Dieren helpen

Het fokken van dieren voor vlees is een van de ergste dingen die mensen andere dieren aandoen. Wanneer we dieren fokken voor vlees, creëren we een omgeving waar ziekte en dood aan de orde van de dag zijn. De dieren worden in vreselijke omstandigheden gehouden, en veel van hen zijn erg jong. Ze worden gehouden in extreem kleine kooien of kratten, en ze kunnen zich niet bewegen of iets doen wat ze normaal zouden doen. Als dieren ziek worden, kunnen ze vaak niet de behandeling krijgen die ze nodig hebben, omdat ze alleen als voedsel worden gebruikt. Wanneer u stopt met het eten van vlees, stopt u met het steunen van deze afschuwelijke industrie.

Conclusie

Houd in gedachten dat een veganistisch dieet geen dieet is in de traditionele zin van het woord. Een veganistisch dieet is een keuze voor een levensstijl die verder gaat dan wat je eet. Het is een verbintenis om op een vriendelijke, medelevende manier te leven ten opzichte van alle dieren, inclusief vissen en andere zeedieren. Veganisme is geen modeverschijnsel of een extreem trainingsregime. Het is een eenvoudige manier van leven die ons helpt alle levende wezens te respecteren en te beschermen. We hopen dat deze 10 redenen je hebben overtuigd om vandaag nog met de veganistische levensstijl te beginnen! Het is een gemakkelijk te volgen dieet vol heerlijke voedingsmiddelen. Er is niets te verliezen en veel te winnen door veganistisch te worden.

Gerelateerd

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken

Volg mij op

Uitgelicht

De meest recente gerechten

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken
8 Koreaanse gerechten die je echt moet proberen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.