Bao bun met krokante kip/ crispy chicken, wortel, atjar, saus en bosui

Het beste Bao bun recept met knapperige kip

Bao bun crispy chicken recept

Bao buns zijn gestoomde broodjes die voornamelijk in China en Taiwan gegeten worden. Deze broodjes zijn zo lekker en simpel dat je ze elke avond klaar zal willen maken. Er zijn ontzettend veel manieren om deze overheerlijke broodjes te eten. Je kan deze gezonde lekkernij vullen met eend, varken of zelfs tofu. Het allerlekkerste vinden wij toch de bao bun met crispy chicken. Probeer dit heerlijke recept vanavond nog uit en laat ons weten wat je ervan vindt!

Zijn deze bao buns gezond?

Door de veelzijdigheid van deze gestoomde broodjes kan je er van alles van maken. Wanneer je een heerlijke bao bun met kip en groenten uit de oven maakt kan het een hele gezonde maaltijd zijn! Ook kan je een heerlijke gezonde bao bun met tofu maken. Wanneer je een gerecht met bao buns gezonder wilt maken kan je er ook een heerlijke komkommer salade of gestoomde pak soi bij maken.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van krokante kip en veel groenten. De krokante kip kan hoger in calorieën zijn, maar wanneer je deze in de oven klaarmaakt zal dit al snel minder een probleem zijn. Ook kan je de krokante kip vervangen door kipfilet of blokjes! De rest van het broodje en de saus zijn gezond en zullen veel smaak geven aan je broodje.

Maar natuurlijk kan je er ook een heerlijk toetje van maken! Je kan bao buns vullen met bijvoorbeeld chocoladepasta of jam om er zoete lekkernij van te maken, iets minder gezond, maar hartstikke lekker.

Ingrediënten voor de beste bao bun:

De sterren van dit gerecht zijn de bao buns en de crispy chicken. Deze ingrediënten kun je voor de gemak bij de supermarkt of oriental kopen, maar je kan ze ook heerlijk zelf maken. Bekijk onze recepten voor Crispy Chicken en Bao buns als je het helemaal zelf wilt maken!


Voor 4 broodjes:

4 Bao Buns

400-500 gram gepaneerde kiphaasjes 

4 theelepels Sriracha mayo

4 eetlepels Atjar tjampoer

¼ Wortel

¼ Komkommer

½ Bosui

Verse koriander naar smaak

Saus:

3 eetlepels Soja 

1 eetlepel Rijstwijn
Fijngesneden koriander naar smaak

 

Stap 1

Bekijk de instructies van de kip en bao buns om ervoor te zorgen dat deze tegelijk klaar zullen zijn met de rest van het recept. Je zult de broodjes moeten stomen of in de magnetron moeten doen. De krokante kip zul je moeten bakken in de pan of in de oven. 

Stap 2

Snijd ondertussen de wortel, komkommer en bosui in dunne reepjes. Zorg ervoor dat je ze niet te grof snijd zodat ze goed op je bun passen.

Stap 3

Meng de ingrediënten voor de saus (sojasaus, rijstwijn en fijngesneden koriander) in een kleine kom en zet opzij. Het is de bedoeling dat je de broodjes in de saus doopt tijdens het eten.

Stap 4

Wanneer je kip en broodje klaar zijn kan je beginnen met het gestoomde broodje in elkaar te zetten. Spreid een theelepel Sriracha-mayonaise uit op elke Bao Bun. Leg een gepaneerde kiphaasje (of meer!) op elke bun en top het af met Atjar tjampoer, wortel, komkommer, bosui en verse koriander naar smaak.

Stap 5

Serveer de buns en saus om ze in te dippen en geniet ervan!

Voel je vrij om de hoeveelheid en samenstelling van de vulling aan te passen naar jouw smaak en voorkeuren. Vergeet geen foto’s te maken en eet smakelijk!