23 mei 2024

Wat maakt een restaurant chic

Wanneer je een echt “fine-dining” diner wilt ervaren moet je het natuurlijk gelijk goed doen. Het zou zonde zijn als je niet kan genieten van alles wat een echt chique ervaring je te bieden heeft omdat je een verkeerde keuze in restaurant hebt gemaakt, maar hoe weet je dan welk restaurant jou de ultieme ervaring kan bieden? Lees de kleine must-haves van een chic restaurant hier!

Aandacht voor de kleine details

Eigenlijk komen alle punten op hetzelfde uit, de aandacht voor de kleine details. Proberen jouw ervaring zo perfect mogelijk te maken is het doel van een fine-dining restaurant, en daar komt veel bij kijken. Dit gaat veel verder dan muziek, verlichting en kunst aan de muren. Misschien kan jij niet meteen het verschil proeven tussen een lokaal en biologisch geteelde salade, maar voedsel critici wel. Elk klein detail is bedoeld om alles met elkaar samen te binden. Niets mag te luid, te helder of te veel zijn. Subtiliteit is het allerbelangrijkste om ervoor te zorgen dat gasten echt genieten van de gehele ervaring.

De beste service

Het maakt eigenlijk niet uit wat het concept van een restaurant is, de serveerders zullen er altijd voor zorgen dat jij gelukkig bent. Een goede fine-dining serveerder kan het hele menu uit zijn of haar hoofd zo uitleggen. Ze kennen gepaste grappen, zijn er als je hulp nodig hebt en verdwijnen in de achtergrond wanneer je ze niet nodig hebt. Veel serveerders hebben een brede kennis van het drankmenu, denk aan de nieuwste wijnen en cocktails. Een chic restaurant is geen plaats voor beginners, en aangezien sommige serveerders in deze restaurants ook echt veel verdienen, is werken in de service van chique restaurants een serieuze carrière waar veel tijd in gaat. 

Chic bedrukte glazen

Zoals al werd gezegd zit het hem echt in de kleine details. Niet alleen is het belangrijk om de sfeer rustig te houden met rustige muziek en gedimde lichten of om de tafels en borden zo netjes op te maken dat je het bijna niet aan wilt raken, maar ook om het drankmenu er echt uit te laten spatten. Hoe doe je dat dan? Ten eerste is het belangrijk dat de glazen van hoge kwaliteit zijn. Het glas moet goed aanvoelen en er netjes uitzien. Wil je het echt perfect maken? Dan moet je ook weer echt op de details gaan zitten. Denk bijvoorbeeld aan whiskey glazen bedrukken met het restaurant logo of zelfs al alleen glazen waterflessen bedrukken voor net dat beetje extra chicheid. 

Hoge kwaliteit drank

Dan heb je gloednieuwe luxe bedrukte glazen, maar daar moet dan natuurlijk ook hoogwaardige drank in. Wijn is echt iets wat niet kan ontbreken tijdens een fine-dining ervaring. De keuze in wijn is bij chique restaurants vaak uitgebreid met verschillende jaargangen en prijsklassen, met alles van een wel bekende Sauvignon blanc tot, in sommige duurdere restaurants, een fles zeldzame wijn van wel meer dan €10.000.-. Restaurants op dit niveau hebben goed opgeleid barpersoneel en ten minste één sommelier die de gasten informatie biedt over de wijnen en hun ideale combinaties.

Gerelateerd

Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken
8 Koreaanse gerechten die je echt moet proberen

Volg mij op

Uitgelicht

De meest recente gerechten

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken
8 Koreaanse gerechten die je echt moet proberen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.