6 september 2023

Top 4 authentieke italiaanse gerechten met het recept ‘della nonna’

Introductie

De Italiaanse keuken staat bekend om haar heerlijke gerechten, de meesten zullen meteen denken aan pasta en pizza maar in dit artikel zullen we deze commerciële gerechten buiten boord houden en plaats maken voor de authentiek Italiaans huisgemaakte gerechten die dagelijks worden voorbereid bij ‘nonna’ thuis. ‘La nonna’ woont in het zuiden van Italië (Campanie) en heeft een gezin van 6 waarvoor ze al haar hele leven met liefde en passie kookt. ‘Nonna’ heeft een menu opgesteld van haar favoriete gerechten en wij gaan die met jullie delen in dit artikel, deze gerechten zijn ook de favoriete gerechten het gezin.

 Authentiek  Italiaans Gerecht 1: Antipasta ‘Caprese – Mozzarella di bufala D.O.P con pomodoro San Marzano e basilico’

‘Nonna’ haar favoriete antipasta is caprese, dit is een gerecht die veel voorkomt in de Italiaanse menu’s maar niet zoals ‘nonna’ hem maakt, authentiek. Hiervoor gebruikt zij mozzarella uit haar dorp bij een lokale ‘caseificio’ zoals dat in het italiaans genoemd wordt. Zij haalt het bij ‘Caseifici La fattoria di Campagna’. Die worden daar dagvers gemaakt. De pomodori (tomaten) en basilicum haalt nonna uit haar eigen tuin, die worden elk jaar geplant door haar man (‘nonno’). Bij het voorbereiden is het belangrijk dat alle kleuren van de Italiaanse vlag te zien zijn op het bord. Groen (basilicum), rood (tomaat) en wit (mozzarella).

Authentiek  Italiaans Gerecht 2: Primi ‘orecchiette alla norma’

In de Italiaanse keuken bestaat het eerste hoofdgerecht uit pasta (meestal vegetarisch) en het tweede hoofdgerecht uit vis of vlees. Voor het eerste hoofdgerecht maakt ‘nonna’ graag orrecchiette (oor pasta) dat is een pasta soort die de vorm heeft van een oor. En de saus die daarbij hoort is een saus met als basis tomatensaus met aubergine en Parmezaanse kaas. Deze ingrediënten komen allemaal van de lokale supermarkt en worden dagelijks vers geleverd. De aubergine wordt in blokjes gesneden en toegevoegd aan de tomatensaus tot ze gaar zijn. Daarna worden de borden klaargemaakt en is het de keus aan haar kinderen of ze er Parmezaanse kaas over willen doen of niet, ‘nonna’ raad aan om dat wel te doen. Dit gerecht is zeker een aanrader voor de vegetariërs

Authentiek  Italiaans Gerecht 3: Secondi ‘Polpo e patate‘

Dit gerecht is erg simpel voor te bereiden vindt nonna, maar toch heel erg lekker! Dit gerecht bestaat uit octopus met aardappel. Dit wordt geserveerd in een schaaltje met op de onderkant in plakken gesneden octopus met daarop aardappelen. Dat schaaltje gaat dan in de oven op 180 graden voor 7 minuten. Als hij uit oven wordt gehaald wordt er nog olijfolie overheen gezet en dan is hij klaar om geserveerd te worden.

Authentiek  Italiaans Gerecht 4: Dolci ‘Babá’

Dit is een typisch gerecht uit de streek van nonna en is een cake in een vorm van een paddenstoel en is doordrenkt met rum, voor de kinderen zonder rum. Dit Napolitaans gebakje is erg beroemd en word op veel plekken in de wereld gegeten. Het is een simpele gerecht, er bestaan varianten met room in het cakeje maar ‘Nonna‘ houdt het authentiek Italiaans, zonder room in het cakeje. Zij maakt het cakeje niet zelf, dat koopt zij in de buurtwinkel. Het dopen in het drank wordt wel thuis gedaan.

Conclusie

Nonna heeft 1 tip voor iedereen die deze authentiek Italiaanse gerechten willen namaken; “Maak alle gerechten met heel veel liefde en passie, dan worden ze het lekkerst. Heel vaak wordt mij gevraagd naar welke ingrediënten ik gebruik en mijn antwoord daarop is simpel: Liefde en Passie!” Verder wenst ‘Nonna‘ jullie heel veel plezier en staat open voor alle vragen, ook al is ze niet zo handig met de “online wereld” zoals zij dat noemt.

Gerelateerd

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken

Volg mij op

Uitgelicht

De meest recente gerechten

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken
8 Koreaanse gerechten die je echt moet proberen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.