23 november 2022

De 10 heerlijkste cocktails voor uw volgende feestje

Er gaat niets boven een cocktail om het feest op gang te brengen. Wat past er immers beter bij een feestje dan de lekkerste cocktails? Het probleem is dat je van alcohol drinken soms een kater overhoudt. Maar dat betekent niet dat je nooit meer van een cocktail kunt genieten. Als je je zorgen maakt over het krijgen van een kater, zijn er genoeg heerlijke drankjes waar je de volgende ochtend geen kater van krijgt. Helaas zijn veel cocktails juist populair geworden omdat je er de volgende dag een vreselijke hoofdpijn van krijgt. Er zijn echter veel andere cocktails die je veel minder snel een barstende hoofdpijn bezorgen. Als u ervoor wilt zorgen dat uw feestgangers heerlijke drankjes drinken in plaats van drankjes waar ze de volgende dag gegarandeerd een kater aan overhouden, vindt u hier onze tien beste opties voor uw volgende feestje.

Een waarschuwing

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat al deze drankjes meer of minder “kater-proof” kunnen worden gemaakt, afhankelijk van de keuzes die je maakt tijdens het mixen. Vergeet niet om verse ingrediënten te gebruiken en niet te overdrijven met de alcohol. En natuurlijk nooit drinken en rijden. Je wilt niet verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van een ongeluk met ernstige gevolgen. Als je een feestje geeft, zorg er dan voor dat je voldoende alcoholvrije drankjes beschikbaar hebt voor gasten die geen cocktail willen. En als je naar een feestje gaat, drink dan niet meer dan één drankje. Maximaal twee, en ga dan naar huis.

Gin Martini

Een Gin Martini is een van de meest luxueuze en klassieke cocktails die er zijn. Hij werd populair in de jaren 1940 en wordt door velen beschouwd als een archetypische cocktail. De naam “Martini” komt van het feit dat hij wordt gemaakt met Gin en een olijf, die, zoals u zich kunt voorstellen, een olijftak wordt genoemd (als in “zich vertakken”). Waarom krijg je van een Gin Martini minder snel een kater dan van sommige andere cocktails? Er zijn twee belangrijke redenen. Ten eerste bevat de Gin die in een Martini wordt gebruikt minder alcohol dan de Wodka die in veel andere cocktails wordt gebruikt. Ten tweede is het onwaarschijnlijk dat de olijf in een Martini door zijn lage alcoholgehalte hoofdpijn veroorzaakt. Als u ervoor zorgt dat uw Gin vers is en u een Gin van goede kwaliteit gebruikt, is een Gin Martini een heerlijke, verfijnde cocktail waar u geen kater van krijgt en die iedereen lekker vindt. Wat is er niet leuk aan?

Wodka Martini

De Wodka Martini is misschien wel de bekendste Martini. Het is ook de cocktail waar je de volgende dag waarschijnlijk barstende koppijn van krijgt. De reden hiervoor is dat wodka de sterkste drank is. Dat betekent dat hij het hoogste alcoholgehalte heeft. Een Vodka Martini, gemaakt met één shot Vodka, heeft een alcoholpercentage van ongeveer 40%. Dat is veel hoger dan het alcoholgehalte van een Gin Martini. Wodka heeft ook veel minder smaak dan gin. Dit betekent dat een Wodka Martini minder aangenaam is om te drinken dan een Gin Martini. Het is vrij duidelijk dat een Wodka Martini geen drankje is dat u op uw feest wilt serveren.

Cosmopolitan

Een Cosmopolitan is een van de beste cocktails om te drinken als je een kater wilt voorkomen. Hij wordt gemaakt met wodka, vers limoensap en een beetje suiker. Er zijn veel variaties van de Cosmopolitan, met verschillende smaken zoals cranberry en framboos. De Cosmopolitan is een klassieke cocktail die in de jaren tachtig aan de westkust populair werd. Het is ook een geweldig drankje voor feestjes omdat het heel gemakkelijk te maken is. Het enige wat je hoeft te doen is Wodka mengen met limoensap en een beetje suiker in een shaker en het serveren in een glas met ijs. Zo eenvoudig is het. De Cosmopolitan heeft als bijkomend voordeel dat hij erg lekker is. Het is zo’n drankje dat nog beter smaakt dan het klinkt. Het is een echte traktatie om het te drinken en je krijgt er de volgende dag geen barstende hoofdpijn van.

Dark and Stormy

Een Dark and Stormy is een cocktail met een zeer interessante geschiedenis. Hij werd voor het eerst uitgevonden in de jaren 1900 door een barman in Bermuda die rum en gemberbier gebruikte. Toen hij naar Canada verhuisde, gebruikte hij lokaal donker bier in plaats van gemberbier en werd het drankje bekend als een Dark and Stormy. De Dark and Stormy is een zeer verfrissende drank. Het heeft een alcoholpercentage van ongeveer 8%, wat erg laag is. Er wordt Gosling’s Black Rum of Barritt’s Bermuda rum met gemberbier gebruikt. Het lage alcoholgehalte van een Dark and Stormy betekent dat je er de volgende dag waarschijnlijk geen hoofdpijn van krijgt. Hij is ook heel gemakkelijk te maken en kan door bijna iedereen worden gedronken. De Dark and Stormy is een echte publiekstrekker. Het is perfect voor elk feestje en iedereen kan ervan genieten. Het is ook heel erg lekker.

Old Fashioned

De Old Fashioned was een klassieke, eenvoudige cocktail die zeer populair was in het begin van de 20e eeuw. Daarna werd hij tientallen jaren vergeten, totdat hij in de jaren 2000 weer nieuw leven werd ingeblazen en opnieuw populair werd. De naam “Old Fashioned” is een beetje misleidend, want hij wordt niet gemaakt met ingrediënten die bijzonder ouderwets zijn. De moderne Old Fashioned wordt gemaakt met suiker, Angostura bitters, sinaasappelschil, rogge whisky en een enkel ijsblokje. Het wordt geroerd in een glas en on the rocks geserveerd met een kers. Het lagere alcoholgehalte van de Old Fashioned in vergelijking met andere cocktails betekent dat je er de volgende dag minder snel een barstende hoofdpijn van krijgt. Bovendien is hij heel gemakkelijk te maken en kan hij in grote hoeveelheden worden gemaakt. Het is een uitstekende keuze voor feestjes. De combinatie van smaken in de Old Fashioned zorgt voor een heerlijke cocktail die zeker in de smaak zal vallen bij uw gasten.

Rum en cola

Een Rum en cola is een klassieke cocktail die al sinds de jaren 1920 een favoriete verfrissing is. Het is een eenvoudig drankje met lichte rum (niet te verwarren met donkere rum) en cola. U kunt Diet Cola gebruiken als u een drankje wilt dat minder calorieën bevat. De Rum en cola is een zeer populair drankje omdat het goedkoop is en heel gemakkelijk te maken. Het kan worden geserveerd in een klassiek hoogbolglas of cocktailglas met ijs. Een Rum en cola is een zeer eenvoudige cocktail met een laag alcoholgehalte. Dat betekent dat je er de volgende dag minder snel hoofdpijn van krijgt. Een Rum en cola is een gemakkelijke, klassieke cocktail die zeker door iedereen gewaardeerd zal worden. Het is een uitstekende keuze voor een feestje.

Margarita

De Margarita is een klassieke cocktail die populair is in vele delen van de wereld. Het is een geweldige keuze voor feestjes omdat hij gemaakt kan worden met bijna elke soort drank, zoals Wodka, Rum of Tequila. De klassieke Margarita wordt echter gemaakt met Tequila. De klassieke Margarita bestaat uit Tequila, Cointreau of triple sec, limoensap en ijs. Hij wordt geserveerd in een cocktailglas met een gezouten rand. De Margarita is een zeer klassieke cocktail die zeker in de smaak zal vallen bij al uw gasten. En hij is heel gemakkelijk te maken. U hoeft alleen maar wat Tequila, Cointreau of triple sec, limoensap en ijs te mengen in een shaker. Het Tequila-gehalte van de Margarita maakt het een zeer laag alcoholgehalte. Daardoor is de kans kleiner dat uw gasten de volgende dag hoofdpijn krijgen.

Conclusie

Er zijn veel cocktails die heerlijk zijn en u de volgende dag geen hoofdpijn bezorgen. De Gin Martini, Vodka Martini, Cosmopolitan, Dark and Stormy, Old Fashioned, Rum en cola, Margarita, en zelfs een Rum en cola zijn allemaal geweldige opties voor uw volgende feestje. Wanneer u cocktails maakt voor uw volgende feestje, houd dan deze drankjes in gedachten. Het zijn klassieke cocktails die zeker door al uw gasten gewaardeerd zullen worden. Ze zijn ook heel gemakkelijk te maken en geven je de volgende dag minder snel een barstende hoofdpijn.

Gerelateerd

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken

Volg mij op

Uitgelicht

De meest recente gerechten

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken
8 Koreaanse gerechten die je echt moet proberen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.