21 februari 2024

De Visserij Piscadera: Het meest hemelse visrestaurant in Curaçao

Of je nu een lokale bewoner bent of een toerist die voor het eerst Curaçao bezoekt, één ding is zeker. De Visserij Piscadera is een echte schat van Curaçao. Hier vind je niet alleen adembenemende uitzichten die leuk zijn voor foto’s, maar ook de meest heerlijke visgerechten en zeevruchten die je zelden elders zult vinden. Dit restaurant is werkelijk een parel van Curaçao dat je niet mag missen. Mis de kans niet om dit unieke restaurant zelf te ontdekken.

De meest verse vis en zeevruchten

Versere vis dan bij de visserij in Curaçao kan bijna niet. Dit pareltje staat dan ook bekend als een must see wanneer je naar dit prachtige eiland gaat. Wanneer je aankomt bij het restaurant loop je naar de eerste balie. Bij de eerste balie van de visserij staat een krijtbord, op dit bord staan heerlijke bijgerechten zoals frietjes en salades, en dan ook de echte ster, alle vis dat ze die ochtend vers gekocht hebben. De vis is niet alleen die dag vers gekocht, maar ook vers gevangen! Dus ja, er geldt een op=op regel. Maar maak je geen zorgen, het populairste gerecht, de garnalen, is vrijwel altijd beschikbaar. 

Nadat je je eten besteld hebt, loop je door naar de tweede balie waar je een drankje kan kopen. Vervolgens loop je met een nummertje naar een tafel toe, dit tafeltje mag je zelf kiezen. Als je houdt van de natuur en frisse lucht neem dan zeker een tafeltje aan de waterkant van het restaurant. Ook kan je ervoor kiezen midden in het restaurant te zitten en mee te luisteren met de lokale bevolking die daar ook regelmatig komt eten.

Het eten wordt wanneer het klaar is naar de tafel gebracht, en dan wordt het toch echt even genieten. De smaken en geuren zijn zo verrukkelijk dat je echt niet genoeg zal kunnen krijgen.  Alles smaakt zo vers en is heerlijk gekruid. Het eten zal zeker niet smaakloos zijn! Geniet van heerlijke garnalen, rode snapper, tonijnsteak of een andere dag specialiteit. 

Prachtige natuur rondom de visserij

Naast het feit dat het restaurant een speelse blauwe kleur heeft wat zeker de aandacht trekt, is het ook nog eens op een prachtige locatie. Door de open muren in het restaurant voel je de schone, warme zeelucht en kan je genieten van het uitzicht van de piscaderabaai. Vanaf je tafel kijk je zo de zee in waar je gerust een vis ziet zwemmen of een pelikaan langs ziet vliegen. 

De omgeving rondom de visserij is ook een prima plek om even in uit te buiken. De visserij Piscadera ligt aan de opening van de piscaderabaai. Verken deze prachtige baai zeker. Het staat bekend om de groene omgeving, maar ook om de hagelwitte stranden en het rustige water. 

De Visserij Piscadera Strand en zee

Rijke geschiedenis visserij piscadera 

De visserij heeft een rijke geschiedenis. Curaçao heeft een sterke visserstraditie en heeft altijd een sterke band met de zee gehad. De visserij in Curaçao is altijd belangrijk geweest voor de economie van het eiland. Je kan zien dat ze bij dit restaurant ook echt passie hebben. De naam van het restaurant komt van de naam van de baai waar ze aan liggen. De Piscaderabaai was vroeger een populaire plek om te vissen, dit omdat hier meer dan 40 vissoorten leven. Tegenwoordig heeft de Piscaderabaai zich echter ontwikkeld tot een toeristisch paradijs.

Nieuw zusterrestaurant Villa Vis

Sinds kort is er ook een zusterrestaurant geopend van De Visserij! Dit nieuwe restaurant bevind zich in de Caracasbaaiweg in Jan Thiel en heeft hetzelfde concept. Villa Vis heeft dezelfde iconische blauwe kleur als het zusterrestaurant en serveert ook elke dag verse vis en bijgerechten. Nu er aan beide kanten van Willemstad de kans aangeboden wordt om deze verse vis te proberen heb je eigenlijk geen excuus meer om niet te gaan.

Adres en openingstijden

De Visserij Curaçao bevindt zich aan de Piscaderabaai. Het adres is Piscadera Baai z/n Willemstad Curaçao, maar je kan beter naar ‘’De visserij Piscadera’’ zoeken. Deze parel ligt op maar 10-15 minuten rijden van Willemstad.

De openingstijden van het restaurant zijn:
Vrijdag t/m maandag van 12:00 – 21:00

Ze zijn maar beperkt open om zo de versheid van de vis te kunnen garanderen.

Gerelateerd

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken

Volg mij op

Uitgelicht

De meest recente gerechten

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken
8 Koreaanse gerechten die je echt moet proberen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.