7 september 2023

Keto in Nederland: Top 4 keto restaurants die je niet wilt missen

Het keto dieet is vrij recent naar boven gekomen in het rijtje van diëten waardoor er niet veel restaurants überhaupt afweten en rekening kunnen houden met de richtlijnen van een keto dieet. In dit artikel worden 4 keto restaurants benoemd die daar wel een oogje voor hebben gehad waarvan wij denken dat die een plek verdienen in deze Top 4. Deze restaurants zijn gelegen in heel Nederland en zijn het zeker waard om een keertje langs te gaan als je opzoek bent naar een restaurant die rekening houdt met je Keto dieet

Het is mogelijk dat er nieuwe restaurants zijn geopend of dat er veranderingen zijn opgetreden sinds september 2022, maar hier zijn vier restaurants in Nederland die bekend stonden om hun keto-vriendelijke opties:

1. The Meets (Keto restaurant in Amsterdam):

The Meets is een restaurant dat bekend staat om zijn gezonde en bewuste voedingskeuzes. Ze bieden een verscheidenheid aan keto-vriendelijke gerechten, waaronder koolhydraatarme salades, keto-broodjes en keto-desserts. Wat zeker aangeraden wordt is om de 4-gangen menu te nemen genaamd “Chef’s menu” en laat je verrassen! Verder heeft het restaurant een sfeervolle ruimte met een kleurrijk interieur die goed past bij een gezonde lifestyle.

2. SLA (diverse locaties in Nederland):

SLA is een saladebar met verschillende vestigingen in Nederland. Ze staan bekend om hun aanpasbare salades, waarbij je koolhydraten kunt verminderen door bepaalde ingrediënten toe te voegen of weg te laten. Er is super veel keuze, onze keuze is de ‘Hot Mexicana’ geworden, die bevat onder andere mexicaans gekruid vegan gehakt. SLA biedt ook smoothies aan, die zijn erg handig voor onderweg, mijn favoriet is de ‘Popeye Power’, die is zeker het proberen waard!

3. The Avocado Show (Amsterdam):

Zoals de naam al doet vermoeden, draait The Avocado Show om avocado’s. Ze bieden een scala aan creatieve gerechten met avocado’s, waaronder avocado-toast en salades, die goed passen binnen een keto-dieet vanwege de gezonde vetten. Deze keto restaurant is actief in meerdere landen/steden zoals onder andere in London, Amsterdam en Stuttgart. Met zulke steden op het portfolio kun je wel wat goeds verwachten en dat was ook zo, wij hebben het filiaal in Amsterdam bezocht en was volkomen naar verwachting!

4. Spirit (Rotterdam en Amsterdam):

Spirit is een vegetarisch en veganistisch restaurant dat een breed scala aan gezonde opties biedt. Deze Keto restaurant hebben een saladebar en warme gerechten, waardoor je zelf je keto-vriendelijke maaltijd kunt samenstellen. Ze voorzien ook van een buffet waar je zelf kunt opscheppen, je kunt daar van Tofu Tempura tot aan Maissoep met kokosmelk opscheppen. Ik zou zeker een keer teruggaan om alles van het buffet te kunnen proeven, groot assortiment dus!

Het is belangrijk om te onthouden dat restaurants hun menu’s kunnen aanpassen en veranderen, dus het is altijd een goed idee om van tevoren te controleren of ze nog steeds keto-opties aanbieden en om eventuele dieetbeperkingen of voorkeuren te bespreken met het personeel. Bovendien kun je altijd zelf vragen om aanpassingen aan gerechten om ze meer in lijn te brengen met je keto-dieet.

Gerelateerd

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken

Volg mij op

Uitgelicht

De meest recente gerechten

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken
8 Koreaanse gerechten die je echt moet proberen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.