21 maart 2024

Het Zesde Geluk kookworkshop Koreaans

Als je graag een Koreaanse kookworkshop wilt volgen is Het Zesde Geluk een echte aanrader. Bij deze kookworkshop Koreaans leer je authentieke Koreaanse gerechten koken, en deze gerechten zijn echt niet normaal lekker. Wil jij ook overheerlijk Koreaans leren koken? Lees dan snel verder!

Kookworkshop Koreaans

Bij Het Zesde Geluk kan je meerdere soorten kookworkshops volgen, maar dit artikel gaat echt over de Koreaanse workshop. Jinai weet echt waar ze het over heeft, ze geeft ontzettend veel tips en weetjes over de gerechten en het land. Het is echt fijn om naar haar te luisteren omdat ze alles op een hulpvolle en grappige manier overbrengt.

De workshop vindt plaats in een knus restaurantje in Rotterdam. Wanneer je binnenloopt krijg je een heerlijke Koreaanse thee aangeboden. Wat maakt deze thee Koreaans? Er zit rijst in! Deze thee heet hyeonminokcha en is echt overheerlijk. Ook krijg je een lekker koekje terwijl je aan het wachten bent op de andere deelnemers. 

Aan het einde van deze leerzame kookworkshop mag je alles natuurlijk ook lekker opeten, en dat wordt dan ook gedaan op de Koreaanse manier. Met de andere deelnemers neem je plaats rond een tafel waar je uit een klein bakje met eetstokjes eet. Ook wordt de Koreaanse ethiek uitgelegd, zo moet je bijvoorbeeld eerst gerechten aan je buren aanbieden en zelfs opscheppen voordat je dat zelf mag doen!

Bulgogi

Deze maaltijd zou echt niet compleet zijn geweest zonder de bulgogi, dit was dan ook echt de ster van de avond. Er wordt vaak gedacht dat bulgogi met rund gemaakt moet worden, maar het kan echt met veel vleessoorten gedaan worden zoals kip! Jinai legde precies uit hoe je bulgogi echt perfect kan maken, en dan niet alleen bulgogi, maar alle soorten roerbakgerechten! Ze vertelde dat je bij een roerbak juist niet veel moet roeren en gaf ook andere tips om dit gerecht te perfectioneren. 

Tijdens het koken rook dit gerecht al ontzettend lekker en ik kon niet wachten om het te proberen nadat we de tips van Jinai hadden toegepast. Toen ik eenmaal begon met eten, kon ik echt niet meer stoppen. De kip was mals en de marinade paste perfect bij de kimchi en rijst. Een paar dagen na de Koreaanse kookworkshop heb ik dit gerecht ook zelf gemaakt met garnalen en heb er ook net zo goed van genoten.

Kimchi

Kimchi is echt een typisch gerecht waar je aan denkt bij het land Korea, en dat is ook niet zo gek. Kimchi wordt in Korea echt bij elke maaltijd gegeten. Dit pittige gerecht begint dan ook steeds populairder te worden in het buitenland. 

Kimchi moet eigenlijk gefermenteerd worden, maar dat zou iets te lang duren voor een kookworkshop van 2-3 uur. Daarom heeft Jinai ons ook de ‘’Emergency Kimchi” geleerd. Om kimchi te maken fermenteer je meestal de kool in zout, maar er is dus ook een trucje om hele lekkere kimchi te maken in een handomdraai. Als je genoeg emergency kimchi maakt kan je deze ook nog laten fermenteren wanneer er nog over is.  

Mandu Koreaanse dumplings

Zelf was ik hier een beetje bang voor. Ook al houd ik heel erg van koken en lekker eten, betekent dat niet dat ik hier ook altijd even handig in ben. Ik had zelf nog nooit dumplings gemaakt omdat ik dacht dat het erg lastig was, maar dat viel eigenlijk wel mee! De mandu vulling was heel simpel om te maken en is zeker iets wat je thuis gemakkelijk maakt.

Om eerlijk te zijn waren niet alle dumplings even mooi, maar omdat Jinai ons al voorgesneden deeg liet gebruiken was het echt al een stuk makkelijker om de mandu te vouwen. Dumplings was iets wat ik nooit maakte omdat ik dacht dat het te veel moeite was, maar nu heb ik er spijt van dat ik altijd zoveel geld uitgaf aan voorverpakte dumplings.  

Chapssaltteok

Chapssaltteok klinkt misschien als iets heel onbekends, maar je hebt er vast wel eerder van gehoord! Chapssaltteok (찹쌀떡) is een soort Koreaanse versie van Japanse mochi. Ook vind je het woord tteok terug in tteokbokki, de rijstcakes die populair werden door Squid Game. Wat hebben deze gerechten dan ook allemaal met elkaar gelijk? Ze zijn gemaakt van kleefrijst! Het zijn eigenlijk een soort koekjes gemaakt van rijst met een rode bonen vulling. 

Pas wel op! Het komt nog weleens voor dat mensen deze koekjes iets te snel willen eten, maar dat is geen goed idee. Chapssaltteok wil namelijk nog best eens in de keel blijven hangen wanneer je hem iets te warm eet. 

Voedselallergenen

Als je een voedselallergie hebt kan het soms lastig zijn om goed te kunnen genieten van restaurants en kookworkshops, maar bij Het Zesde Geluk is dat ook geen probleem. Voor de cursus kan je aangeven bij Jinai of je allergenen of andere voorkeuren hebt en hier wordt dan ook goed rekening mee gehouden! 

Gerelateerd

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken

Volg mij op

Uitgelicht

De meest recente gerechten

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken
8 Koreaanse gerechten die je echt moet proberen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.