21 februari 2024

Ontdek de magie van bollinger: een duik in de wereld van luxe champagne

Bollinger Champagne heeft een rijke en boeiende geschiedenis die teruggaat tot 1829, toen het werd opgericht door Hennequin de Villermont, Paul Renaudin en Jacques Bollinger. U zult geïnteresseerd zijn om te weten dat Bollinger in de loop der jaren een reputatie heeft opgebouwd voor het produceren van krachtige, verfijnde en complexe champagnes. Eén bijzonder kenmerk van Bollinger Champagne is het gebruik van eikenhouten vaten voor de vergisting, een techniek die door de meeste Champagnehuizen is verlaten, maar die Bollinger heeft behouden om de unieke aroma’s en smaken te versterken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Bollinger een dappere stap gezet door te weigeren te collaboreren met de Duitsers, ondanks de bezetting van hun wijngaarden. Bollinger Champagne heeft vele beroemde fans, waaronder de fictieve Britse spion James Bond. In feite wordt Bollinger al sinds de film ‘Live and Let Die’ in 1973 geassocieerd met 007. De geschiedenis van Bollinger Champagne is er een van innovatie, doorzettingsvermogen en toewijding aan kwaliteit.

Productieproces van bollinger champagne

Het productieproces van Bollinger Champagne is een werk van pure ambacht en precisie. U moet weten dat Bollinger zich vasthoudt aan traditionele wijnbereidingsmethoden om hun kwaliteitsstandaard te handhaven. Dit proces begint met de selectie van de beste druiven uit hun eigen wijngaarden, voornamelijk de Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier variëteiten. Na de oogst worden de druiven geperst en het sap gefermenteerd in eiken vaten, wat ongewoon is in de Champagne-regio. De tweede gisting vindt plaats in de fles zelf op een minimale rijpingsperiode van 3 jaar voor de niet-vintage champagnes, en tot 5-15 jaar voor de vintage champagnes. Dit proces staat bekend als ‘sur lie’ rijping. Elk jaar worden slechts een klein aantal flessen gedraaid, een proces dat ‘riddling’ wordt genoemd, om de gist naar de hals van de fles te duwen voor verwijdering. Het resultaat is een rijke, complexe champagne met een kenmerkende smaak.

Onderscheidende collecties van bollinger flessen

Bollinger is niet zomaar een champagnehuis, het heeft een aantal opmerkelijke collecties die u zowel qua design als smaak zullen fascineren. De eerste is de Bollinger Special Cuvée, de klassieke collectie, die staat voor balans en diepte. Deze champagne, met zijn kenmerkende structuur, is verrijkt met de smaken van perzik, appel en toast. Dan is er de Bollinger Rosé, een heerlijke en levendige champagne, perfect voor speciale gelegenheden. De fles zelf is een kunstwerk, versierd met subtiele roségouden accenten die de rosé champagne binnenin weerspiegelen. Tot slot de Bollinger R.D. Extra Brut, de meest recente toevoeging aan hun collectie. Dit is een exceptioneel rijke champagne met intensieve aroma’s van honing en specerijen. De fles is bewerkt met een minimalistisch ontwerp, dat de elegantie en het vakmanschap van Bollinger accentueert. Elk van deze collecties biedt een unieke ervaring, een kans om de magie van Bollinger te ervaren. Ze zijn perfect voor diegenen die op zoek zijn naar iets speciaals, voor een speciale gelegenheid of gewoon om van een goede fles champagne te genieten.

Bollingers invloed op wijnindustrie

Bollinger, een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in de regio Champagne in Frankrijk, heeft een aanzienlijke invloed gehad op de wereldwijde wijnindustrie. Vanaf de oprichting in 1829 heeft Bollinger zich weten te onderscheiden door zijn compromisloze toewijding aan kwaliteit en traditie. Hun champagnes, rijkelijk en complex van smaak, worden wereldwijd gewaardeerd. In tegenstelling tot vele andere champagnehuizen, heeft Bollinger ervoor gekozen om een groot deel van hun druiven zelf te verbouwen. U zult merken dat dit hen in staat stelt om nauwgezette controle uit te oefenen over de kwaliteit van hun gewassen, wat uiteindelijk resulteert in superieure wijnen. Moet u ook weten dat Bollinger bekend staat om het gebruik van traditionele methoden, zoals het gebruik van houten vaten voor fermentatie, een praktijk die steeds zeldzamer wordt in de industrie. Uiteindelijk, het meest opmerkelijke is wellicht Bollinger’s voortrekkersrol op het gebied van transparantie in de sector. Ze waren een van de eerste wijnhuizen die gedetailleerde informatie op het etiket begonnen te vermelden, waardoor wijnliefhebbers een beter inzicht kregen in wat ze drinken.

Kijk op https://www.latelierduchampagne.nl/nl/ voor meer informatie

Gerelateerd

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken

Volg mij op

Uitgelicht

De meest recente gerechten

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken
8 Koreaanse gerechten die je echt moet proberen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.