14 maart 2024

Lekker lokaal eten bij Plasa Bieu Curaçao

Authentieker Curaçao dan bij Plasa Bieu kan gewoon niet. Dit is echt een ervaring waar je echt de lokale keuken van Curaçao kan ontdekken. Je vindt hier gerechten zoals stoba’s en funchi waar je echt van gaat watertanden. Wie wil nou niet de meest heerlijke lokale keuken van Curaçao ontdekken?

Proef echt lokaal Curaçaos eten bij Plasa Bieu 

Dit is een plek waar veel toeristen, maar ook de lokale bevolking komen om lekker en voor een leuk prijsje te eten. Curaçao staat niet per se bekend om haar gerechten, maar dat betekent niet dat ze niet ontzettend lekker zijn. 

Bij Plasa Bieu bieden ze veel lokale gerechten aan die ook echt door de lokale mensen daar gemaakt worden. Echt het allerlekkerste wat je bij Plasa Bieu in Curaçao kan eten is kabritu stobá. Stobá is een stoof met geitenvlees waar het vlees van de botten afvalt omdat het zo mals is. Geit wordt in Nederland niet veel gegeten, maar het is gewoon heel lekker. Andere bijzondere gerechten die ze hier serveren zijn bijvoorbeeld giuambo, een maaltijdsoep met zeevruchten, en funchi, wat een soort polenta is. Een echte tip voor een lekker toetje is Repa di Pampuna, dit zijn pannenkoeken gemaakt van pompoen.

Er zijn ook gerechten waarmee we allemaal bekend zijn, als je liever geen funchi bij je maaltijd wilt, dan is er ook gewoon rijst, friet of aardappels. Je kan hier gemakkelijk je maaltijd uitkiezen omdat de menukaarten vaak met foto’s zijn, zo kan je gelijk zien wat voor lekkers je hebt besteld.

Het unieke concept van Plasa Bieu

Plasa Bieu heeft echt een heel bijzonder concept. Eigenlijk is Plasa Bieu niet een restaurant… Maar 6 restaurants! Deze restaurantjes zijn allemaal uniek en hebben verschillende lokale gerechten, maar ze delen wel iets met elkaar, je kan zo de keuken inkijken! Het is een grote oude markthal met picknicktafels waar iedereen aan het genieten is. De menu’s van de restaurants wisselen ook vaak, dus kun je veel nieuwe dingen proberen. Kijk gerust even rond voordat je gaat zitten om erachter te komen waar de gerechten er het lekkerst uitzien. Deze plek behoort met zijn unieke concept niet voor niks tot de 5 meest unieke restaurants van Curaçao.

Geschiedenis van Plasa Bieu

Plasa Bieu bevindt zich in de wijk Punda, vlakbij waar nu de nieuwe markt zit. De oude markthal was gebouwd in de 19e eeuw en was eigenlijk een plek waar lokale boeren en handelaren samenwerkten om hun producten te verkopen. Het was een belangrijke plek voor de voedselhandel en economie van het eiland. Eind jaren ‘80 begonnen chefs en ondernemers een kans te zien om deze markthal om te toveren naar een gezellige eetplek voor de echt lokale keuken. Deze markthal is dus altijd al een sociale, gezellige plek geweest.

Ontdek Willemstad rond Plasa Bieu

Deze bijzondere eetplek bevindt zich in de wijk Punda, en is vlak bij de historische wijk Otrobanda. Aan de overkant van Plasa Bieu is Marshe Nobo te vinden, dit is waar de nieuwe markt is en de lokale bevolking leuke souvenirs en vers groenten en fruit proberen te verkopen. 

Ook is deze markthal lekker dicht bij de zee, zo kun je lekker een kustwandeling maken nadat je lekker gegeten hebt. Je loopt hier tussen de zee en de kleurrijke stad in. Je loopt binnen een halfuur de kustlijn af naar de Koningin Julianabrug waar je ook de iconische skyline van Curaçao kan bewonderen.

Adres en openingstijden van Plasa Bieu

Plasa Bieu bevindt zich op 4339+QVH, De Ruyterkade, Willemstad, Curaçao

Plasa Bieu is elke dag geopend van 10:00 tot 15:00, dus wees er op tijd!

Gerelateerd

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken

Volg mij op

Uitgelicht

De meest recente gerechten

Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken
Snelle kimchi maken
8 Koreaanse gerechten die je echt moet proberen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.