25 april 2024

Mandu Koreaanse dumplings maken

Ben je groot fan van de populaire Japanse Gyoza? Dan is de Koreaanse mandu zeker ook wel iets wat jij lekker zal vinden. Deze dumplings zijn echt ontzettend lekker en ook nog eens leuk om te maken. Er zijn oneindig veel opties voor lekkere mandu maar hier is mijn favoriete recept!

Kimchi of bosui mandu

Er zijn ontzettend veel soorten mandu, net zoals bij kimchi heeft iedere Koreaan zijn eigen mandu recept geperfectioneerd. Voor dit recept is de bosui mandu als basis genomen, en maken we gebruik van kipgehakt, maar natuurlijk kan je zo veel andere ingrediënten proberen. Als je beide mandu wilt proberen is dat gemakkelijk te doen! De kimchi mandu is eigenlijk gewoon bosui mandu met kimchi eraan toegevoegd waardoor je mooie groene mandu een vurig rode kleur krijgt.

Maak er gelijk lekker veel mandu wanneer je toch al bezig bent. Mandu is ontzettend goed houdbaar in de vriezer en zo hoef je de volgende keren geen nieuwe te maken!

Ingrediënten mandu

1 pakje ronde deegvellen, ontdooid
150 gram (kip) gehakt

1 bosje knoflook bieslook (Buchu) en/of bosui, fijngesneden
1 stukje gember, fijngeraspt
2 tl lichte sojasaus
½ tl sesamolie
1 tl zout
½ tl zwarte of witte peper

Voor de kimchi variant: 2 el Kimchi in kleine stukjes gesneden

Dipsaus

1 el sojasaus
½ bosui (in fijne ringen)
½ tl sesamolie

Pittige saus

1 tl rode chilipasta
1 tl bonenpasta
½ bosui (in fijne ringen)
1 el water en 1 tl sesamolie

Bereiding mandu

Stap 1

meng alle ingrediënten voor de mandu vulling door elkaar in een kom, dit is de gehakt, knoflook bieslook, bosui, gember, sojasaus, sesamolie en zout en peper. Meng deze ingrediënten door totdat je de kom ondersteboven kunt houden!

Stap 2

En dan kan je gelijk beginnen met de dumplings vouwen! Zorg ervoor dat je niet te veel vulling in je vellen stopt, de vulling mag namelijk echt niet uitsteken wanneer je je mandu gaat koken.

De makkelijkste manier om mandu te vouwen is door een klein bolletje vulling in het midden van je vel te plaatsen en deze dan dubbel te vouwen net als een gyoza. Wanneer je de gyoza vorm hebt kan je deze gewoon behouden, maar voor echt Koreaanse mandu moet je de hoeken van het vel naar elkaar brengen om zo een rondje te maken!

Stap 3

Wanneer je klaar bent met mandu vouwen hoef je ze alleen nog even in kokend water te koken. Voor de beste smaak kun je dit koken in gefilterd water. Hiervoor kun je het beste een waterfilter gebruiken. Zo komt de smaak van de dumplings het beste tot uiting, zonder alle opgeloste stoffen die in het kraanwater zitten. De mandu is klaar wanneer ze beginnen te drijven. Schep dan de mandu over naar een schaal en eet ze nog lekker wanneer ze warm zijn!

Wil je ze liever krokant hebben? Verhit wat olie in een pan en bak 2 minuten een enkele kant van de mandu goudbruin op middelhoog vuur. Voeg vervolgens een kopje koud water toe en laat de mandu 2 minuten gaar stomen.

Stap 4

Voor de dipsaus hoef je alleen de ingrediënten in een kom door elkaar te mengen. Of je pittige saus of normale dipsaus wilt is natuurlijk aan jou.

Stap 5
Serveer je mandu terwijl ze nog lekker warm zijn! Wil je er een hele maaltijd van maken? Maak er dan ook zeker wat witte rijst of bulgogi bij! En serveer natuurlijk met kimchi of andere Koreaanse gerechten die perfect de mandu complimenteren!

Gerelateerd

De Onmisbare Rol van Victoria Arduino Koffiemachines in de Horeca
Zakelijk kruiden kopen: voordelen voor restaurants
Sfeerfoto's laten maken van jouw restaurant

Volg mij op

Uitgelicht

De meest recente gerechten

De Onmisbare Rol van Victoria Arduino Koffiemachines in de Horeca
Zakelijk kruiden kopen: voordelen voor restaurants
Wat maakt een restaurant chic
Mandu Koreaanse dumplings maken

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.